Špela Dragaš

E-mail Natisni

Špela Dragaš je mednarodna sodnica najvišjega ranga Gimnastične zveze Slovenije (GZS) in hkrati tudi edina slovenska predstavnica v ritmični gimnastiki na avgustovskih olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah. Mednarodna gimnastična zveza (FIG) jo je namreč kot priznano strokovnjakinjo na svojem področju izbrala za sojenje olimpijskega turnirja v ritmični gimnastiki. Za Dragaševo so bile to prve OI, odkar je FIG v ritmični gimnastiki uvedla poklicne ekspertne sodnice. Nad vabilom za olimpijske igre ter tudi za predolimpijski turnir konec marca 2004 je bila najboljša slovenska mednarodna sodnica v ritmični gimnastiki najvišjega ranga z nazivom FIG ekspert Špela Dragaš, sicer tudi predsednica sodniške komisije pri GZS, razumljivo navdušena.

Foto: Špela Dragaš (druga z leve) na OI 2004

Špela Dragaš je v svoji sodniški karieri od leta 1993 sodila kar na štirih svetovnih in sedmih evropskih prvenstvih ter na številnih tekmovanjih za svetovni pokal in veliko nagrado. Že nekaj let vodi tudi Mednarodni turnir mladih v ritmični gimnastiki - MTM Narodni dom.

Dragaševa je bila v obdobju 1992 - 1999 trenerka in vodja slovenskih reprezentantk. Prav tako pa se je kot uspešna trenerka dokazala tudi zunaj naših meja, saj je potem, ko je vzgojila najboljši slovenski ritmičarki zadnjih let Dušico Čeko (Jeremič), ki v Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom svoje bogato znanje prenaša na mlajše rodove, in Mojco Rode, že kar nekaj let glavna trenerka tekmovalk italijanskega kluba AS Udinese iz Vidma.

 

Sodniški rang:

  • od leta 2013 do 2016: sodnica mednarodnega ranga brevet 3
 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: