Špeli Kratochwill na MTM pet kolajn, prvo ime finalov Julija Sinicina

Natisni

Ljubljana, 5. april 2015 - Najboljša slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Špela Kratochwill je v današnjih finalih 28. mednarodnega turnirja MTM Narodni dom ponovila dobre sobotne nastope in osvojila še štiri kolajne s posameznimi rekviziti, z žogo je bila celo srebrna. Prvo ime finalov je bila sicer s tremi zlatimi odličji ruska zvezdnica Julija Sinicina.

 

(Foto: MS multimedija)

(Foto: MS multimedija)

Športno dvorano Krim na Galjevici so ta konec tedna zasedle ritmičarke, saj je Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana organiziral že 28. mednarodni turnir MTM, ki je vnovič ponudil paleto vrhunskih nastopov. Prvi zvezdi turnirja sta bili ruski reprezentantki Marija Titova, ki je osvojila sobotni mnogoboj in danes tudi zlato kolajno z žogo, ter Julija Sinicina, ki je sobotnemu srebru danes dodala še tri zlate kolajne z obročem, s kiji in trakom.

Odlične nastope je prikazala tudi Špela Kratochwill, ki je letos kar petkrat stala na zmagovalnem odru. Bronu v mnogoboju je danes dodala še srebro z žogo ter tri tretja mesta za nastope z obročem, s kiji in trakom.

"S svojimi nastopi sem skozi celotni vikend zelo zadovoljna. Končno sem prišla v pravo formo. Že zadnja dva konca tedna, minuli na svetovnem pokalu v Lizboni in zdaj pred domačimi navijači v Ljubljani, sem pokazala res dobre nastope. Kakšna napakica se mi je še prikradla v sestave, ampak na teh napakah se učimo," je uvodoma po uspešnem vikendu povedala 17-letna ritmičarka Narodnega doma in dodala, da bo do evropskega prvenstva, ki bo konec aprila v Minsku, skušala te malenkosti še izpiliti.

"Ta konec tedna je bil zelo naporen, saj smo morale telovadke dva dneva zapored prikazati celoten program. Zato sem še toliko bolj vesela dobrih nastopov, tudi z ocenami sem zadovoljna. Te so bile prislužene, saj sem veliko trenirala, tako da je bilo moje trdo delo poplačano," je v smehu dodala Špela Kratochwill, ki pa časa za počitek nima, saj jo že naslednji konec tedna čaka svetovni pokal v Pesaru.

Poleg Špele Kratochwill sta v finalih nastopili še dve slovenski reprezentantki; Aja Jerman je bila z žogo šesta, s kiji peta in trakom šesta, Karmen Petan pa je nastopila z obročem in končala na osmem mestu.

V finalih mladink je edino kolajno za Slovenijo priborila Taja Karner, ki je bila z obročem tretja, tako Anja Tomazin z žogo kot Aleksandra Podgoršek s kiji sta na četrtem mestu za las ostali brez želenega odličja. Med mladinkami je bila v dveh finalih tudi Teja Leskovšek, ki se je z žogo uvrstila na sedmo, z obročem pa na osmo mesto. Med kadetinjami je bila v finalu s kiji bronasta Maša Zaletelj, Lara Pikovnik pa peta. Najmlajše pa so se pomerile v mnogoboju, kjer je Narodni dom slavil dvojno zmago - najboljša je bila Tara Dragaš pred Karino Gerkman Salavjovo. Narodni dom so zastopale še Zara Karner, Maša Bajt, Zara Cerar, Daria Boldyreva in Juna Belič Novak. Zara Karner je bila peta, Maša Bajt deveta, Zara Cerar deseta, Daria Boldyreva enejsta, Juna Belič Novak pa dvanajsta.

"Tudi 28. izvedba turnirja MTM Narodni dom je postregla z izjemno močno mednarodno zasedbo tako v članski kot tudi v mladinski konkurenci. Turnir je bil vnovič zelo kakovosten, četudi številčno nismo podrli rekorda, pa smo lahko spremljali vrhunske nastope," je uvodoma ocenila glavna trenerka reprezentantk, Lena Jakubovska.

"Z nastopi naših mladink nisem najbolj zadovoljna, a so v današnjih finalih nekoliko popravile vtis. Sem pa zelo zadovoljna z našo najboljšo članico Špelo Kratochwill, ki je oba dneva prikazala zelo konstantne nastope in se njena forma iz tekme v tekmo izboljšuje, kar je pomembno, saj jo spomladi čaka evropsko prvenstvo, vrhunec sezone pa bo jesensko svetovno prvenstvo, ki bo obenem kvalifikacijsko za Rio 2016," je dodala Jakubovska.

V nedeljo so potekala tudi tekmovanja mladink, kadetinj in deklic B programa ritmične gimnastike. Zmago v kategoriji mladink je slavila Italijanka Erica Cosatti, druga je bila njena klubska kolegica Beatrice Pilosio. Med med predstavnicami Narodnega doma je bila najboljša Neli Zajc, ki je osvojila tretje mesto. Mesto nižje se je uvrstila Sara Koprivec, Nika Pavlina Cirman je bila sedma, Ela Erhatič osma, Nina Bogataj deseta, Urša Stražišar enajsta in Marisa Schlamberger dvanajsta.

Med kadetinjami je bila na najvišji stopnički Italijanka Erica Falcomer, drugo in tretje mesto sta osvojili ritmičarki Narodnega doma – Sara Mandič je bila druga in Tinkara Pezdir Černe tretja. Njuna klubska kolegica Nika Albreht pa se je uvrstila na četrto mesto.

Pri deklicah je zlato osvojila Hrvatica Patricija Mate, druga je bila Neja Plevel (ŠD Moste), bron pa si je priborila ritmičarka Narodnega doma Alina Merhar. V tej kategoriji je za naš klub tekmovala tudi Špela Gašperut Pejovnik, ki se je uvrstila na peto mesto.

Povzeto po STA

 

Rezultati - A program:

 

Rezultati - B program:

 

Galerija

Prispevek na TV Slovenija

Mediji o 28. MTM

Čestitamo!

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 

 

Program so podprli: